MENÜ

Szérűskert

2021-ben a Szérűskertben – a rendelkezésünkre álló egykori legelőn – a Móra városrész parkjának építésébe kezdtünk. Nagy Ágnessel, Kiskunfélegyháza főkertészével közösen készítettünk el egy telepítési tervet, melyen a parkosítás koncepcióját határoztuk meg. Az őshonos Kárpát-medencei és a világ számos tájáról származó díszfákon kívül magyar nemesítésű, régi gyümölcsfákat is telepítünk a területre. A gyümölcsöket nem csak fákról, hanem cserjékről is szedegethetik az éhes városiak, hiszen a ligetekben köszméte, áfonya, málna és egyéb bokros gyümölcsök csoportjait is fogjuk telepíteni.

A területre több tűzrakó helyet is tervezünk létesíteni, melyeket az óvó rendszabályok betartásával szabadon használhatnak a város lakói. A használatot megkönnyítendő utca bútorokat készítünk raklapokból, kábeldobokból. A bútorok alapanyagait és az eddig telepített hárs- és juharfákat adományokból kaptuk, melyeket köszönünk a Petkus Engineering d.o.o.-nak és a kiskunhalasi Szemerédi Kertészetnek.

Későbbiekben játszóteret, virágos kerteket tervezünk létesíteni, melyhez mind az önkéntes munkát, mind az adományokat szívesen fogadjuk.

Mi a szérűskert?

Tovább

Pályázataink

Tovább

Park létesítése

A 2020-ban megtervezett park telepítését még az év őszén három kislevelű hárs, három nagylevelű hárs és három juhar csemete telepítésével indítottuk el. A puding próbája az evés, ebben az esetben annak felmérése, hogy a csemeték miként tudnak dacolni az éghajlati változásokkal, mennyire érzik jól magukat nálunk. Sajnos a tapasztalat arra világított rá, hogy rendszeres öntözés […]

Tovább

Baromfiudvarunk bemutatása

Tovább

Szérűskerti események

Tovább

Csőszház rekonstrukció

Tovább
Kérjük, adója 1%-ával támogassa a

Huszka József Hagyományőrző és Sportegyesület

munkáját!

Adószámunk: 19551913-1-03

Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület - © 2024