MENÜ

Csapatíjász Emlékverseny Petőfi Sándor és a 48-as hősök emlékére

2022. 10. 08. Szérűskert (Kiskunfélegyháza, Platán utca vége)

Eseményről további információ itt

A Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület egy rendhagyó, tematikus íjászversennyel emlékezik városunk nagy költőjére, Petőfi Sándorra, születésének 200. évfordulóján és a szabadságharcban elesett ismert és ismeretlen hősök emléke előtt. Az időpontválasztással is erre utalunk, hiszen ez a szombat esik legközelebb a naptárban október 6-hoz, az aradi hős tábornokok emléknapjához.

A verseny kifejezetten egyesületek, íjász társaságok 5 fős csapatainak kerül kiírásra. Sem kor, sem nem szerint illetve íj és vessző típus szerint sincs megkötés, egyedül a csapat létszámában nem lehet eltérés, 5 főnél sem kevesebb, sem több tag nem lehet.

A célok tematikusan a szabadságharchoz kötődő jelképekből állnak, technikás, távolsági és rendhagyó lövéstechnikákat igénylő célok lesznek, melyek a Szérűskert és a Kálvária területén kerülnek kihelyezésre. A távolsági lövések miatt minden versenyzőnek minimum hét vesszővel kell rendelkeznie.

A részvételhez nem feltétel a csapattag MISZ versenyengedélye, szabad íjászokat is szeretettel várunk. A nevezési díj 15 ezer Ft csapatonként, mely tartalmazza a csapat versenyzési lehetőségét, a reggeli zsíros kenyeret és az ebédet is.

A versenyen részt vevők emléklapot, az első három helyezett csapat pedig a kiskunfélegyházi Petőfi szobor egy – egy másolatait kapják díjazásul. Nevezni a www.huszkajozsef.hu oldalon lévő űrlap kitöltésével és beküldésével lehet. A regisztráció akkor érvényes, ha a visszaigazoló e-levél a megadott címre megérkezik. Csak előnevezéssel lehet a versenyen részt venni, helyszíni nevezésre nincs mód!

A verseny 8 órától, a gyülekezéssel és a regisztrációval indul, a lövészet kezdete 10 óra. A verseny előtti gyakorlásra lesz mód és lehetőség.

Kérjük, adója 1%-ával támogassa a

Huszka József Hagyományőrző és Sportegyesület

munkáját!

Adószámunk: 19551913-1-03

Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület - © 2024